Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВДецата на известната интернет двойка щъркели Снежи и

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВДецата на известната интернет двойка щъркели Снежи и
Коментари Харесай

Търсят приемни родители на малки щъркелчета от известна двойка с трагична съдба

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър БТВ

Децата на известната интернет двойка щъркели Снежи и Ростислав ще имат ново семейство приемни родители, откакто татко им беше намерен мъртъв.  

Заедно с тях ще пътуват още щъркелчета, на които ще се търсят приемни родители. Доктор Руско Петров реалокира щъркелчетата в специфична съдинка и ги товарят за път, показа репортаж на БТВ:

" Бяха 4 яйца в гнездото. Излюпиха се живи и здрави. Ще се търси приемна двойка в региона към Самоков. Ако двойката ги одобри, те ще бъдат отгледани от диви щъркели. Веднага ще стане ясно дали двойката ги приема, правили сме го непрекъснато, до в този момент не е имало отменяне. Птиците не броят техните дребни. Заедно с тях ще пътуват още щъркелчета от село Трилистник, настрана и три от дребните от село в Казанлъшко, други две дребни още са на медикаментозно лекуване, само че единствено три от тях към този момент са подготвени да бъдат върнати в природата. Трябва да се намерят кръстници, които да ги осиновят. 600 живи рибки стават храна дневно на дребните лакомници ", описа докторът.  

Яйцата на двойката Ростислав и Снежи, които наблюдавахме години наред онлайн, бяха избавени в село Ярлово. До избавителната акция на ``Зелени Балкани`` се стигна, откакто мъжката птица беше открита мъртва до гнездото си.

Тодор Момчилов намира тялото на птицата. Причините за гибелта му към момента се обясняват, само че съгласно специалистите най-вероятно птицата е отровена.
„ Ще бъде направена цялостна експертиза и ще разберем каква е повода за гибелта “, съобщи Димитър Градинаров, специалист от Българското сдружение за отбрана на птиците
Партньорката на Ростислав Снежи ще остане в Ярлово.

„ Птицата ще има опция да образува още едно ново люпило с различен сътрудник “,
изясни Руско Петров от „ Зелени Балкани “.
Бъдещите четири дребни щъркелчета бяха отведени в избавителния център в Стара Загора. Там те бяха отгледани в развъдник, след което ще бъдат пуснати на независимост ", напомня БТВ. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР